jOm kiTa tEngOk iKLan Ni!!

Sunday, August 8, 2010

Selamat Hari Minggu...

oi, lmbt tol la..da msuk ari senin dh pon...
hahaha...dulik pe...nak gak ak post entry neh..
xtvt tuk ari ahd, yg plg pnting, bsuh bju la kn.. kalo rjin,ak bsuh la sbtu.. tp sidainye ahd gak..huhu

dkat area umh ak sewa ni de pasar tani stiap ahd... sllu je ak trmiss sbb tljak tido... mlm smlm t
do kt ruang tmu,so agk sngla aku nk bgn pg2.. kalo x jgn harapla nk bgun..almaklumla ari ahd kn...huhu

pasar ni mmg xpnah sunyi dr org sbb kt cni rumah flat, de byk blok,..so ramaila penghuninye... tp kalo nk kira bilangan org tempatan ngn org asing, mmg leh dikira ngn jarila... penuh sgt ngn org asing.. mmg da cm kt ngara dorg lak.. nsib bek yg jual sume orang malaysia yg kbnyakannya melayu sbb bawah FAMA...


yg plg xsronok kt pasar ni, bermacam2 ragam org mntak sedekah.. ada yang kurang upaya, ada yg cacat anggota, de gak yg sihat walafiat.. sorila... bkn kdekut ak nk sedekah.. tp mmg ak sgt memilih..tkut trbagi kt org yg xspatutnya..cm yg diupah oleh certain agen.. yg ak ringan tgn nk bg, de spasang org buta, dia menyanyi dpn de stu pasaraya kt msjid india, lupe tah name dia... dorg tu nmpk effort nk crirezeki, bkn cm org yg cukup sifat, tau nk meminta2 je

de sorg makcik ni, ala2 india skit muka dia.. dia akn bwk sorg budak jd ank dia..mybe sbgai umpan nk pancing org bg sedekah kt dia..tp jgn xtau..dia de handbag tau..cntik lg.. pstu makcik umah ak ckp bdk yg dia bwk tu slalu len2.. minggu ni bdk len, mingu lpas len, minggu dpn len lg..

muka dia mmg cm muka org wt salah..plg xleh blah, agenda dia mntk sdekah mmg nmpk sgt well planned.. da agk2 pukul 11, dia mgkin pukul atau cubit budak yg dia bwk tu.. sblm tu bdk yg dipangku dia tu nmpk cm tido..xtaula kalo dibagi ubt tido kn.. pas kne cubit, besela bdk, cnfirm nangis kn.. pstu dia bwkla bdk yg nangis tu g gerai2 org jual tu.. lg la senang lakonan dia mnjadi kn bila bdk tu menangis.. HEBAT SUNGGUHHH!!!

pastu bila da dpt habuan byk, dia pon bwk bdk tu g beli air, shopping mcm2 yg leh, n plg ak kgum siap beli daging segala.. hello, family ak pon susah nk mkn daging, ni kn dia yg mintak sedekah tu.. siap genggam lg duit2 habuan dia tu.. hai, menyirap btol ak ngn perangai org cmtu!!!
mengalahkan org bese lak.. lg mewah idop dia hasil dr lakonan tipu tu..

arini de lak lady's choice bg promo kt paso tu..

stu btol RM 4.90.. slalu hrga RM 5.50
pastu dpt lak free 5 pack mayonis..
kalo ikot kate dorg sbgkus slalunye singgit lbih..


ape2pun tgokla ape2 yg aku n makcik umah ak beli.. mmg nk meletupla perut ak stiap ahad..mane x badan cm belon..haha






No comments: